Vanaf de middelbare school

Leerlingen die bij ons op school willen instromen in klas 2, klas 3 of de bovenbouw zijn van harte welkom! Voorbeelden hiervan zijn:

• Je hebt een vmbo-/mavodiploma met goede resultaten en zoekt meer uitdaging. Bij ons op school kun je je havodiploma halen binnen een van de richtingen kunst, wetenschap of ondernemen. Zo word je uitstekend voorbereid op een hbo-opleiding.

• Je zit op een andere havo/vwo of gymnasium maar zoekt meer creatieve uitdaging. Op Het Lyceum Rotterdam krijg je de kans om een goed portfolio samen te stellen en je kans op toelating te verhogen voor een hbo- of wo-opleiding op het gebied van kunst, wetenschap of ondernemen. Dit kan ook gelden voor de decentrale selectie voor bijvoorbeeld geneeskunde of bouwkunde, waarbij de aantekening 'wetenschap' je kansen zeker zullen verhogen.

Aanmelden

Als je wilt instromen op Het Lyceum Rotterdam, moet je je eerst aanmelden. Voor de aanmeldformulieren, zie hieronder. Na je aanmelding volgt de toelatingsprodecure. Klik op het kopje 'Voorwaarden voor toelating' voor meer informatie hierover.

De aanmeldformulieren:
- voor klas 2 en 3
- voor klas 4, 5 en 6

De profielkeuzeformulieren:
- Profielkeuzeformulier havo
- Profielkeuzeformulier vwo

Om over te stappen van de ene middelbare school naar de andere, heb je een VO-VO formulier nodig:
VO-VO formulier