Decanaat en profielkeuze

Gedurende hun schoolcarrière moeten de leerlingen regelmatig een keuze maken die consequenties heeft voor hun uiteindelijke studie -of beroepskeuze. De decaan organiseert, coördineert  en begeleidt de leerlingen en hun ouders hierbij.

Het Lyceum Rotterdam heeft twee decanen. Zij houden zich bezig met o.a.:

• Alle kwesties met betrekking tot de keuze van vakkenpakketten en profielen;
  • Mondelinge voorlichting aan leerlingen en ouders tijdens de profielkeuze-avond;
  • De “loopbaan” van de leerlingen, in overleg met de leerlingen zelf en hun ouders, de mentor en de teamleider;
  • Het organiseren van projecten zoals proefstuderen, meeloopdagen en studiekeuze-workshops;
  • Persoonlijke gesprekken met individuele leerlingen. De leerlingen kunnen altijd bij hun decaan terecht voor informatie of overleg. Uiteraard kunnen ook ouders bij de decanen terecht voor informatie.

De decanen zijn:

mw. R. Werrij (klas 3), rwerrij@lmc-vo.nl

mw. A. van Ginkel (bovenbouw), avanginkel@lmc-vo.nl

Meer informatie is te vinden op de site van Decaan.net.