Kunst

Ben je creatief, zit je vol ideeën en kleur je het liefst buiten de lijntjes? Kies dan voor de richting kunst op Het Lyceum Rotterdam!

Op Het Lyceum Rotterdam kun je kiezen voor de richting kunst, dan kom je bij leerlingen in de klas die dat allemaal het liefste doen. In onze ateliers leer je tekenen, schilderen, digitaal ontwerpen, etsen, zagen en nog veel meer technieken. Zes uur per week volg je kunstvakken, naast de gewone havo/vwo- vakken en een uur filosofie.

Hoe langer je op onze school zit, hoe meer je leert nadenken over de vraag: wat wil ik laten zien? Hoe kom ik van niets naar iets? Dat is een mooie voorbereiding op een creatieve opleiding zoals de kunstacademie. Maar ook als je later een heel andere richting opgaat, heb je er heel veel aan om van idee tot presentatie te komen, met alle stappen daar tussenin.