Ouders

Welkom op Het Lyceum Rotterdam,

Het Lyceum Rotterdam is een creatieve, kleurrijke en veilige school in het hart van Rotterdam. Wij bieden drie bijzondere opleidingen kunst, wetenschap en ondernemen. Deze zijn geïntegreerd in reguliere havo, atheneum- en gymnasiumopleidingen. Onderwijs volgen is meer dan alleen een diploma halen in vijf à zes jaar. Wij hechten veel waarde aan evenwichtige ontplooiing, een enthousiasmerende en inspirerende sfeer. Het Lyceum Rotterdam heeft als pedagogische doelstelling dat iedere leerling zelfstandig en samen leert leren. Het Lyceum Rotterdam wil het beste uit de leerling halen.

 ‘Logica brengt je van A naar B,
verbeelding brengt je overal’

- Albert Einstein

Dat het citaat van Einstein een prominente plaats gekregen bij ons school is niet toevallig. Het is vanzelfsprekend dat kinderen de eerste 11 à 12 jaar van hun leven  (samen) spelen, nieuwsgierig zijn, fantaseren, onderzoeken, ondernemen en creatief zijn.

Op Het Lyceum sluiten wij aan bij deze eigenschappen. Wij stimuleren leerlingen hun nieuwsgierige, leergierige, onderzoekende, creatieve en ondernemende  kant te vergroten. Hiermee dagen wij  onze leerlingen uit hun grenzen te verleggen en hun horizon te verbreden. 

Binnen ons onderwijs wordt  gewerkt met  21ste-eeuwse vaardigheden zoals de competenties  samenwerken, creativiteit, digitale geletterdheid, communicatie, probleemoplossend vermogen en kritisch denken.

Met deze vorm van onderwijs beogen wij  al onze leerlingen optimaal voor te bereiden op hbo en wetenschappelijk onderwijs.
Het Lyceum Rotterdam beschikt over kunstateliers, science labs, een business lounge en een grote Mac studio voor grafi-media lessen.

Het nieuws