Ondernemen

In de onderbouw krijgen de leerlingen die voor ondernemen gekozen hebben, zes uur les in ondernemen (business) en creatieve vakken. De richting ondernemen staat in het teken van Smart Thinking Ondernemerschap, wat staat voor het bedenken van innovatieve oplossingen in nauwe interactie met een groep gebruikers. Leerlingen doen onderzoek naar alle facetten van het ondernemen in een digitale omgeving en zetten hun eerste stappen richting een eigen bedrijfje.

Real life learning projects

Leerlingen werken in teams aan projecten, waarmee zij vaardigheden en technieken leren om creatief te acteren in de dynamiek van het bedrijfsleven. Zij gaan op bezoek bij Rotterdamse ondernemers die hun weg gevonden hebben in de nieuwe economie van start ups, circulaire economie en ‘gig economy’. In de gig economy heb je niet langer een klassieke loopbaan, maar geef je je carrière vorm door kortlopende projecten waarin je zelf je rol bepaalt.

'Bij de nieuwe ondernemer gaat het om dat briljante idee waar je jouw groep mee wilt bereiken. Door jezelf en je omgeving goed te organiseren ontstaan schitterende kansen om de wereld net even een
beetje beter te maken.'

Nilton Semedo
Docent ondernemen