RUNNER | De Film
image

Onder begeleiding van Thérèse Osseweijer hebben dertien leerlingen de film RUNNER gemaakt, een voorlichtingsfilm over de gevaren van drank en drugs.

De film brengt haar doelgroep, jongeren tussen de 12 en 18 jaar, op een creatieve wijze de gevolgen en gevaren van drank en drugs. Initiatiefneemster Thérèse Osseweijer had begin 2017 haar project voorgesteld bij Het Lyceum Rotterdam met de vraag of zij het kon uitvoeren met de HLR-leerlingen. Ons bestuur reageerde enthousiast en is direct op zoek gegaan naar geïnteresseerde leerlingen.
De uiteindelijke groep bestond uit dertien leerlingen van verschillende jaarlagen. Zij hebben onder leiding van Thérèse de film tot stand gebracht, van verhaal tot montage en muziek.

De film is in juli 2018 afgerond. De reacties waren positief. Onder andere OpenRotterdam.nl en het Rotterdams Dagblad hebben een stuk over het project uitgebracht.

Bekijk hier de film.

Enkele maanden na de afsluiting van RUNNER heeft leerling Keno Aladjuz, betrokken bij vele taken van de film RUNNER, een nieuw project opgezet: Julia de film. Deze is eind 2019 uitgebracht en is ook op onze site terug te vinden.