Activiteiten

Het Lyceum Rotterdam hecht aan een nauwe relatie tussen school en samenleving. Vooral tijdens de projectdagen en de excursies, die we een aantal maal per jaar organiseren voor alle klassen, komen de leerlingen intensief in aanraking met de werkelijkheid buiten de schoolmuren. Twee keer per jaar leggen we alle lessen op het rooster een aantal dagen stil om met de hele school projecten te doen binnen en
buiten de school.

Laboratorium

Leerlingen van de drie richtingen vormen samen teams en trekken erop uit naar musea, bedrijven en andere instellingen. Ze leren technieken en vaardigheden van docenten uit een andere dan hun eigen richting. De wijde omtrek van de school verandert in een groot laboratorium waar optredens, urban interventions en exposities elkaar in rap tempo opvolgen.

Buitenland

Vanaf het tweede leerjaar maken de leerlingen korte reizen naar buitenlandse steden die cultureel en historisch van belang zijn. Zo leren zij bijvoorbeeld Antwerpen, Parijs, Barcelona of Rome kennen, om gevoel te kweken voor het Europese erfgoed en met eigen ogen te zien wat ons met andere landen en
culturen verbindt.

Exposities en presentaties

Onze kapel verandert meerdere malen per jaar in een galerie, de aula in een theaterzaal. Onze leerlingen richten exposities in, houden presentaties en performances, waarbij ouders en andere betrokkenen van harte welkom zijn. Met groeiend zelfvertrouwen leren zij voor de dag te komen met hun werk, omdat het een terugkerend en integraal onderdeel van het onderwijs vormt.