Activiteiten

Projecten, feesten, exposities, gala’s, … de activiteiten van Het Lyceum Rotterdam zijn roemrucht in Rotterdam en omstreken… bekijk hier de foto’s.

Op Het Lyceum Rotterdam doe je veel meer dan alleen lessen volgen en werken aan projecten binnen je richting. Twee keer per jaar trekken we ons een paar dagen lang niks aan van het gewone rooster.

In kleine teams werk je aan projecten en volg je workshops van professionals. Kunstenaars, wetenschappers en ondernemers komen langs met hun verhaal of je gaat juist op bezoek in hun atelier, faculteit of bedrijf. Je leert leerlingen uit andere richtingen beter kennen en brengt in praktijk wat je tijdens de normale schoolweken al geleerd hebt.

In de loop van het schooljaar richten leerlingen exposities in om hun werk te laten zien en zijn er optredens, presentaties en lezingen in de kapel. Elke periode ga je ook nog eens op een excursie en vanaf klas 3 kun je deelnemen aan de buitenlandreizen.

Bekijk hier de foto’s.