Da Vinci Klas

Bij de naam Da Vinci denkt men als snel aan kunst, maar Leonardo da Vinci was ook een bevlogen wetenschapper en ondernemer. De Da Vinci klas is dan ook bedoeld voor kinderen die nog niet kunnen kiezen tussen de richtingen Kunst, Wetenschap en Ondernemen. In de Da Vinci klas krijg je te maken met aspecten van alle drie deze richtingen. Op deze manier kun je een eerste jaar beleven waarin je nog volop de tijd krijgt om te ontdekken tot welke richting jij je het meest aangetrokken voelt.

Het schooljaar is onderverdeeld in drie periodes. In periode 1 krijg je dezelfde vakken als de leerlingen van de richting Kunst: beeldende vormgeving, tekenen & schilderen, grafimedia, filosofie en cultuurgeschiedenis. In periode 2 krijg je de vakken van Wetenschap: wetenschap, creatieve wetenschap, grafimedia, filosofie en cultuurgeschiedenis. En in periode 3 krijg je de vakken die de leerlingen van Ondernemen ook krijgen: ondernemen, creatief ondernemen, grafimedia, filosofie en cultuurgeschiedenis. Aan het eind van iedere periode leg je vast hoe je de periode hebt ervaren. Aan het eind van het jaar maak je dan samen met je mentor een keuze tussen Kunst, Wetenschap en Ondernemen.