Vanaf de middelbare school

Instromen op Het Lyceum Rotterdam

Ook leerlingen die bij ons op school willen instromen in klas 2, 3 of in de bovenbouw zijn van harte welkom!

Voorbeelden hiervan zijn:

-Je hebt een vmbo-/mavodiploma gehaald met goede resultaten en  zoekt meer uitdaging. Bij ons op school kun je je havodiploma halen. Je kiest ook dan voor de richting kunst, wetenschap of ondernemen. Zo word je uitstekend voorbereid op een hbo- opleiding.

-Je zit op een andere havo/vwo- school of gymnasium maar zoekt meer creatieve uitdaging. Zeker als je een hbo- of wo-opleiding wilt gaan volgen in die richting krijg je bij ons al de kans om goed portfolio samen te stellen en je kans op toelating te verbeteren. Ditzelfde kan ook gelden voor leerlingen die mee gaan doen aan decentrale selectie voor bijvoorbeeld geneeskunde of bouwkunde. De extra aantekening 'wetenschap' is dan zeker een voordeel.

Aanmelden

Als je wil instromen op Het Lyceum Rotterdam, moet je je eerst aanmelden. Voor de aanmeldformulieren, zie hieronder. Na je aanmelding volgt de toelatingsprodecure. Klik op het kopje 'Voorwaarden voor toelating' voor meer informatie hierover.

Het aanmelden voor een klas in het tweede of derde leerjaar op Het Lyceum Rotterdam kan via dit aanmeldformulier.

Het aanmelden voor een klas in de bovenbouw op Het Lyceum Rotterdam kan via dit aanmeldformulier.

Ook is hier het profielkeuze formulier te vinden, zie hieronder.
Profielkeuzeformulier

Om van de ene middelbare school naar de andere te kunnen overstappen is er een VO-VO formulier nodig. Dit formulier is hieronder te vinden.
VO-VO formulier